انسان، عقل و دین Human , intellect and Religion

فعالیت‌های ابوالحسن حسنی در حوزه‌های علوم فقهی و علوم حِکمی

انسان، عقل و دین Human , intellect and Religion

فعالیت‌های ابوالحسن حسنی در حوزه‌های علوم فقهی و علوم حِکمی

انسان، عقل و دین  Human , intellect and Religion

خداوند در دین اسلام چگونگی یک زندگی کامل و جامع خداپسندانه را برای همه‌ی افراد بشر، در هر شرایط زمانی، جغرافیایی، اجتماعی و فردی ترسیم کرده است و از بندگان خویش خواسته است تا آن گونه زندگی کنند؛ زیرا جز با آن به رستگاری نمی‌توانند برسند. اگر انسان آن گونه که خدا پسندیده، زندگی کند، حقّ تعالی نیز سفره‌ی نعمت‌های خویش را بر آنان می‌گسترد و به آنان آرامش عطا می‌کند که از بزرگترین نعمت‌ها است. با نگاهی به مفاد قرآن کریم و نیز روایات رسول خدا (صَلَّى اللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ وَ سَلَّمَ) و اهل بیت او (عَلَیْهِمُ‏ السَّلَامُ‏) می‌توان دریافت که در این نحوه زندگی همه‌ی ابعاد فیزیولوژیکی، روانی و اجتماعی مورد توجه بوده و همه‌ی قوای انسانی، مانند قوای معرفتی چون عقل، خیال و حس یا قوای انگیزشی گرایشی چون زیبادوستی، عواطف غریزی و شهوانی در جای خود به کار گرفته می‌شوند. در این نحوه زندگی برای باورها، عقاید، ملکات نفسانی، احساسات، حالات، دانستن‌ها، شناختن‌ها، فهمیدن‌ها، گرایش‌ها، روابط، موقعیت‌ها، نقش‌ها، جبهه‌بندی‌ها، اراده‌ها و حرکت‌های انسانی برنامه و قانون هست. به همین جهت است که می‌توان این دین را سازگار با فطرت انسانی دانست و ادعا کرد راه حل گره‌ها، پیچیدگی‌ها و دشواری‌های حیات انسانی در این دین یافت می‌شود.
انسان از فطرت الهی برخوردار است. او با عقل ارزشمندی برخوردار است که به او اجازه می‌دهد بین خیر و شر تشخیص دهد و راه حق را انتخاب کند. عقل هدیه‌ای از خداوند است و بقای انسانیت و رشد آن وابسته به استفاده‌ی بهینه از آن است. عقل انسان، به او امکان می‌دهد تا اعمال و افعال خود را با توجه به معیارهای دینی و اخلاقی انتخاب کند. اما در عین حال، وحی به او کمک می‌کند تا عقل خود را به حداکثر ظرفیت ممکن به کار ببرند و از توهمات و خطرات خطاها دوری کنند.

چند سالی بود که این وبلاگ راکد مانده بود. اخیرا به همت جناب حجت الاسلام طالعی یزدی که از طلاب پرتلاش‌اند، دوباره این وبلاگ فعال شده است و از ایشان تشکر وافر دارم.

ابوالحسن حسنی

تبلیغات
Blog.ir بلاگ، رسانه متخصصین و اهل قلم، استفاده آسان از امکانات وبلاگ نویسی حرفه‌ای، در محیطی نوین، امن و پایدار bayanbox.ir صندوق بیان - تجربه‌ای متفاوت در نشر و نگهداری فایل‌ها، ۳ گیگا بایت فضای پیشرفته رایگان Bayan.ir - بیان، پیشرو در فناوری‌های فضای مجازی ایران
آخرین نظرات
نویسندگان

تهاجم فرهنگی، تهاجمی بزرگ در سکوت

دوشنبه, ۱۴ بهمن ۱۳۹۲، ۱۲:۴۲ ق.ظ

انقلاب اسلامی با مقابلهی خشن نظام پادشاهی مواجه شد؛ اما بدون به کارگیری کمترین ابزار خشونت، به سرعت آن نظام را از اوج قدرت به پایین کشید و از تاریخ ایران حذف کرد و به تأسیس نظام سیاسی اسلامی منجر شد. بلا فاصله نظام تازه تأسیس ایران اسلامی با جنگی وسیع و شدید و طولانی مدت از سوی رژیم بعثی عراق مواجه شد. با این که استکبار جهانی با حد اکثر امکانات ممکن از متجاوز حمایت کرد؛ اما باز نتیجهی جنگ به نفع نظام اسلامی ایران شد و بلکه خود این جنگ منشأ برکات زیادی برای این انقلاب عظیم تاریخ بشر گشت.

دشمنان این نظام چون این سرانجام را دیدند؛ به طرح پلیدی روی آوردند که پیشتر در اندلس و جاهای دیگر آن را آزموده بودند و امیال شیطانی خود را با اجرای آن طرح کامیاب یافته بودند. به این ترتیب به صورت سازمان یافته، با آرایش تهاجمی و با بهرهگیری از آخرین تکنولوژیهای روز فرهنگ اسلامی ایرانی این مرز و بوم را آماج شدیدترین حملات خود قرار دادند.

تهاجم فرهنگی، به خودی خود یک مسئلهی خطرناک به شمار میرفت، غفلت بسیاری از مسئولان، عالمان و مردم کشور از آن خطر را بسیار جدیتر کرد. از این جهت، پیش از هر گونه اقدام در برابر این تهاجم، دو مسئلهی اساسی در پیش رو باید حل شود: 1) مشاهدهی تهاجم به حدی روشن که باور به آن حاصل گردد؛ 2) شناخت ویژگیهای تهاجم تا برای اقدام‌های لازم اطلاعات کافی وجود داشته باشد. به هر حال، دشمن از انگیزهی بالایی برای تهاجم فرهنگی برخوردار است و برای آن هزینهی زیادی پرداخت کرده است. در سوی مقابل، تهاجم فرهنگی برای ما نیز مشکل محور نظام اسلامی باید به شمار آید و ضرورت دارد آمادگی پرداخت هزینهی کافی و لازم را برای آن داشته باشیم.

مسئولان کشور، با وجود تأکیدهای مکرر مقام معظم رهبری، این تهاجم را باور نکردند و بلکه گاهی خود بخشی از نیروی دشمن در این تهاجم گشتند. این تهاجم هویت این ملت را هدف قرار داده بود و در پی آن بود که تحول عظیم نظام جهانی ناشی از انقلاب این ملت را در سکوت به رکود کشانده و اصل انقلاب را به مرگی دردناک، اما بدون هر گونه جلب توجه، دچار سازد.

  • ابوالحسن حسنی

فرهنگ

از دیدن نظرات شما خوشحال می‌شوم (۲)

Down with Usa & Israel
پاسخ:
انشاءالله. دیددار با ملت ایران در راهپیمایی 22 بهمن.
  • فاطمه خلیلی
  • دایی من چیزی نمی فهمم.
    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی