انسان، عقل و دین Human , intellect and Religion

فعالیت‌های ابوالحسن حسنی در حوزه‌های علوم فقهی و علوم حِکمی

انسان، عقل و دین Human , intellect and Religion

فعالیت‌های ابوالحسن حسنی در حوزه‌های علوم فقهی و علوم حِکمی

انسان، عقل و دین  Human , intellect and Religion

خداوند در دین اسلام چگونگی یک زندگی کامل و جامع خداپسندانه را برای همه‌ی افراد بشر، در هر شرایط زمانی، جغرافیایی، اجتماعی و فردی ترسیم کرده است و از بندگان خویش خواسته است تا آن گونه زندگی کنند؛ زیرا جز با آن به رستگاری نمی‌توانند برسند. اگر انسان آن گونه که خدا پسندیده، زندگی کند، حقّ تعالی نیز سفره‌ی نعمت‌های خویش را بر آنان می‌گسترد و به آنان آرامش عطا می‌کند که از بزرگترین نعمت‌ها است. با نگاهی به مفاد قرآن کریم و نیز روایات رسول خدا (صَلَّى اللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ وَ سَلَّمَ) و اهل بیت او (عَلَیْهِمُ‏ السَّلَامُ‏) می‌توان دریافت که در این نحوه زندگی همه‌ی ابعاد فیزیولوژیکی، روانی و اجتماعی مورد توجه بوده و همه‌ی قوای انسانی، مانند قوای معرفتی چون عقل، خیال و حس یا قوای انگیزشی گرایشی چون زیبادوستی، عواطف غریزی و شهوانی در جای خود به کار گرفته می‌شوند. در این نحوه زندگی برای باورها، عقاید، ملکات نفسانی، احساسات، حالات، دانستن‌ها، شناختن‌ها، فهمیدن‌ها، گرایش‌ها، روابط، موقعیت‌ها، نقش‌ها، جبهه‌بندی‌ها، اراده‌ها و حرکت‌های انسانی برنامه و قانون هست. به همین جهت است که می‌توان این دین را سازگار با فطرت انسانی دانست و ادعا کرد راه حل گره‌ها، پیچیدگی‌ها و دشواری‌های حیات انسانی در این دین یافت می‌شود.
انسان از فطرت الهی برخوردار است. او با عقل ارزشمندی برخوردار است که به او اجازه می‌دهد بین خیر و شر تشخیص دهد و راه حق را انتخاب کند. عقل هدیه‌ای از خداوند است و بقای انسانیت و رشد آن وابسته به استفاده‌ی بهینه از آن است. عقل انسان، به او امکان می‌دهد تا اعمال و افعال خود را با توجه به معیارهای دینی و اخلاقی انتخاب کند. اما در عین حال، وحی به او کمک می‌کند تا عقل خود را به حداکثر ظرفیت ممکن به کار ببرند و از توهمات و خطرات خطاها دوری کنند.

چند سالی بود که این وبلاگ راکد مانده بود. اخیرا به همت جناب حجت الاسلام طالعی یزدی که از طلاب پرتلاش‌اند، دوباره این وبلاگ فعال شده است و از ایشان تشکر وافر دارم.

ابوالحسن حسنی

تبلیغات
Blog.ir بلاگ، رسانه متخصصین و اهل قلم، استفاده آسان از امکانات وبلاگ نویسی حرفه‌ای، در محیطی نوین، امن و پایدار bayanbox.ir صندوق بیان - تجربه‌ای متفاوت در نشر و نگهداری فایل‌ها، ۳ گیگا بایت فضای پیشرفته رایگان Bayan.ir - بیان، پیشرو در فناوری‌های فضای مجازی ایران
آخرین نظرات
نویسندگان

در بسیاری از رسانه‌های حتی معتبر مشهور شده که بسیاری از کشورهای اروپایی تولید و تجارت محصولات تراریخته را ممنوع کرده‌اند. این ادعا یکی از مستندات اصلی سازمان محیط زیست در مخالفت با محصولات تراریخته است. حتی در دیداری که با آیةالله مکارم شیرازی داشتند، این ادعا طرح شده و از جمله مستندات ایشان در فتوای چند روز پیش ایشان همین نکته بود.

رجوع به قوانین مصوب اتحادیه‌ی اروپا کذب این ادعا را نشان می‌دهد. قانون مصوب اتحادیه‌ی اروپا درباره‌ی پخش عمدی ارگانیسم‌های اصلاح ژنتیک شده به محیط زیست در ماده‌ی 22 چنین می‌آورد:

With out prejudice to Article 23, Member States may not prohibit, restrict or impede the placing on the market of GMOs, as or in products, which comply with the requirements of this Directive.

بدون نقض ماده‌ی 23، کشورهای عضو نمی‌توانند در تجاری‌سازی یا در تولید محصولات تراریخته، به تنهایی یا در ضمن یک محصول، که مطابق با الزامات این قانون باشند، ایجاد ممنوعیت یا محدودیت یا مانع کنند.

در ماده‌ی 23/1 آمده است:

Where a Member State, as a result of new or additional information made available since the date of the consent and affecting the environmental risk assessment or reassessment of existing information on the basis of new or additional scientific knowledge, has detailed grounds for considering that a GMO as or in a product which has been properly notified and has received written consent under this Directive constitutes a risk to human health or the environment, that Member State may provisionally restrict or prohibit the use and/or sale of that GMO as or in a product on its territory.

اگر یک کشور عضو، نتایج جدیدی یا اطلاعات اضافی معتبر از تاریخ رضایت و مؤثر بر ارزیابی ریسک زیست‌محیطی یا ارزیابی مجدد اطلاعات موجود، بر پایه‌‌ی معرفت علمی جدید یا اضافی با دلایل تفصیلی [یعنی با بیان جزییات] به دست آورد که یک محصول تراریخته، که بر اساس این قانون به طور مناسبی اطلاع داده شده و موافقت کتبی دریافت کرده، خطری برای سلامتی انسان یا محیط زیست دارد، آن کشور عضو می‌تواند موقتاً استفاده و/یا فروش آن را در قلمرو خود محدود یا ممنوع کند.

کاملاً آشکار است که اتحادیه‌ی اروپا برای ممنوعیت یا محدودیت دائم مجوز نمی‌دهد و تنها با شرایط بسیار سخت به محدودیت یا ممنوعیت استفاده یا فروش، آن هم تنها در قلمرو یک کشور اجازه داده است. این نکته هم برای خوانندگان گفتنی است که قوانین اتحادیه‌ی اروپا مقدم بر قوانین داخلی کشورهای عضوند و هیچ کشور عضوی نمی‌تواند قوانین اتحادیه را بر اساس قوانین داخلی نقض کند.

متن کلی قانون اتحادیه‌ی اروپا در این زمینه در 38 ماده و 8 ضمیمه را از این آدرس دریافت کنید:

http://www.biosafety.be/GB/Dir.Eur.GB/Del.Rel./2001_18/2001_18_TC.html

  • ابوالحسن حسنی

قانون

از دیدن نظرات شما خوشحال می‌شوم (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی