انسان، عقل و دین Human , intellect and Religion

فعالیت‌های ابوالحسن حسنی در حوزه‌های علوم فقهی و علوم حِکمی

انسان، عقل و دین Human , intellect and Religion

فعالیت‌های ابوالحسن حسنی در حوزه‌های علوم فقهی و علوم حِکمی

انسان، عقل و دین  Human , intellect and Religion

خداوند در دین اسلام چگونگی یک زندگی کامل و جامع خداپسندانه را برای همه‌ی افراد بشر، در هر شرایط زمانی، جغرافیایی، اجتماعی و فردی ترسیم کرده است و از بندگان خویش خواسته است تا آن گونه زندگی کنند؛ زیرا جز با آن به رستگاری نمی‌توانند برسند. اگر انسان آن گونه که خدا پسندیده، زندگی کند، حقّ تعالی نیز سفره‌ی نعمت‌های خویش را بر آنان می‌گسترد و به آنان آرامش عطا می‌کند که از بزرگترین نعمت‌ها است. با نگاهی به مفاد قرآن کریم و نیز روایات رسول خدا (صَلَّى اللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ وَ سَلَّمَ) و اهل بیت او (عَلَیْهِمُ‏ السَّلَامُ‏) می‌توان دریافت که در این نحوه زندگی همه‌ی ابعاد فیزیولوژیکی، روانی و اجتماعی مورد توجه بوده و همه‌ی قوای انسانی، مانند قوای معرفتی چون عقل، خیال و حس یا قوای انگیزشی گرایشی چون زیبادوستی، عواطف غریزی و شهوانی در جای خود به کار گرفته می‌شوند. در این نحوه زندگی برای باورها، عقاید، ملکات نفسانی، احساسات، حالات، دانستن‌ها، شناختن‌ها، فهمیدن‌ها، گرایش‌ها، روابط، موقعیت‌ها، نقش‌ها، جبهه‌بندی‌ها، اراده‌ها و حرکت‌های انسانی برنامه و قانون هست. به همین جهت است که می‌توان این دین را سازگار با فطرت انسانی دانست و ادعا کرد راه حل گره‌ها، پیچیدگی‌ها و دشواری‌های حیات انسانی در این دین یافت می‌شود.
انسان از فطرت الهی برخوردار است. او با عقل ارزشمندی برخوردار است که به او اجازه می‌دهد بین خیر و شر تشخیص دهد و راه حق را انتخاب کند. عقل هدیه‌ای از خداوند است و بقای انسانیت و رشد آن وابسته به استفاده‌ی بهینه از آن است. عقل انسان، به او امکان می‌دهد تا اعمال و افعال خود را با توجه به معیارهای دینی و اخلاقی انتخاب کند. اما در عین حال، وحی به او کمک می‌کند تا عقل خود را به حداکثر ظرفیت ممکن به کار ببرند و از توهمات و خطرات خطاها دوری کنند.

چند سالی بود که این وبلاگ راکد مانده بود. اخیرا به همت جناب حجت الاسلام طالعی یزدی که از طلاب پرتلاش‌اند، دوباره این وبلاگ فعال شده است و از ایشان تشکر وافر دارم.

ابوالحسن حسنی

تبلیغات
Blog.ir بلاگ، رسانه متخصصین و اهل قلم، استفاده آسان از امکانات وبلاگ نویسی حرفه‌ای، در محیطی نوین، امن و پایدار bayanbox.ir صندوق بیان - تجربه‌ای متفاوت در نشر و نگهداری فایل‌ها، ۳ گیگا بایت فضای پیشرفته رایگان Bayan.ir - بیان، پیشرو در فناوری‌های فضای مجازی ایران
آخرین نظرات
نویسندگان

طوفان الاقصی، شکستن «گفتمان شکست»

پنجشنبه, ۲ آذر ۱۴۰۲، ۰۷:۴۲ ب.ظ

✅ملاک برتری؛ برتری گفتمان نظامی یا امکانات نظامی برتر

🔴این پندار که در یک جنگ، ملاک پیروزی، کسب برتری در نبردها، کنترل مناطق و نیروهای دشمن یا تسخیر هدف‌های استراتژیک و اموری این چنینی است، نگاهی بسیار سطحی و شتابزده است.
نظریه‌پردازان ملاک‌های خیلی مهم‌تری برای پیروزی در جنگ مطرح می‌کنند. معمولا آنهایی که تهاجم به قدرت‌های بزرگ را ساماندهی میکنند می‌دانند که شکست نظامی آنها قطعی‌ است، اما طرح آنها «#شکست‌گفتمان‌طرف‌مقابل» است. آنها قیام را چنان طراحی می‌کنند که این شکست نظامی‌، پشتیبانی جهانی برای گفتمان‌شان و محکوم کردن گفتمان طرف مقابل را به ارمغان آورد و موجب پیروزی معنوی شود.
پیروزی گفتمانی باعث می‌شود تا شکست نظامی کمرنگ‌تر به نظر برسد یا حتی دیده نشود.
این نکته جالب است که در طولانی‌مدت پیروزی گفتمانی منجر به تثبیت پیروزی می‌شود.
🟢امام حسین علیه السلام با همین معیار «پیروزی گفتمانی» پیروز کربلا بود و از همان اول نیز برای همین پیروزی حرکت کرد. هر سیاست‌مدار عادی، شکست نظامی را به عیان می‌دید و ایشان را برای نرفتن به کوفه نصیحت می‌کرد. دقیقا پاسخ امام این بود که خداوند می‌خواهد مرا کشته و خانواده‌ام را اسیر ببیند.
🟢اکنون با همین معیار نگاه کنیم.
آیا غزه توانست در کشورهای جهان حمایت‌های میلیونی برای خود جلب کند یا نتوانست؟
آیا گفتمان مقاومت در میان ملت فلسطین و ملت‌های مسلمان راسخ‌تر شد یا نشد؟
آیا غزه توانست به ملت‌های عرب و مسلمان نشان دهد که می‌توان با قدری حرکت می‌توانند به سادگی این غده‌ی سرطانی را از میان بردارند یا نتوانست؟
انسانهای بصیر و دقیق، با شمردن تعداد کشته‌ها و میزان خرابی‌ها یا مناطق تحت کنترل درباره‌ی شکست و پیروزی قضاوت نمی‌کنند، زیرا که پاسخ به سؤال‌های یاد شده #ملاک_پیروزی است.
🟢اگر ساده‌‌اندیشانه قضاوت نکنیم می توان گفت که حتی قضاوت برای پیروز نظامی نیز متفاوت خواهد شد. زیرا حماسه سازان حماس، در عرصه‌ی میدانی با کمترین امکانات، بیش از هزار نیروی طرف مقابل را کشته و کشته‌ی نظامی‌اش کمترین است. در حالی که طرف مقابل در میدان جنگ کم آورده به کودک کشی روی آورده است (وقتی حدود ۴۰۰۰ کشته از ۹۰۰۰ کشته کودک‌اند، معلوم است که هدف‌گیری دشمن، کشته گرفتن از کودکان است) و در تسخیر یک منطقه‌ی بسیار کوچک تحت محاصره‌ ناتوان مانده است.

✨https://eitaa.com/haqnegar

از دیدن نظرات شما خوشحال می‌شوم (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی