حاشیهی جناب حجتالاسلام حامد عبداللهی بر مطلب قبلی
حاشیهی جناب حجتالاسلام حامد عبداللهی بر این مطلب
سلام علیکم؛
پیشتر از این که مبحث هوش مصنوعی پدید آید، تولید اجزاء انسان یا انسان کامل از سلولهای بنیادین، مطرح شده بود.
به نظر میرسد بازتولید انسان یا اعضای آن، سادهتر از تولید هوش مصنوعی با کالبد طبیعی باشد.
به هر حال روشن است که سیستم عصبی انسان که از جنس طبیعی است اما مکانیزم الکتریکی دارد، قابلیتهای بیشتری از سیم کشیهای مسی و طلایی دارد. از جمله آن که قابل ترمیم است.
انعکاس و بازتاب میلیونها نقطه با عصبهای چشم و تحلیل درجای آن در مغز، خود نشانه عظمت این دستگاه طبیعی است.
حال بشر به زودی خواهد توانست ارتباط مستقیمی با این سیستم عصبی پیدا کند. خروجی این توانش و دانش جدید، تنها به تولید یک تراشه از جنس طبیعت، محدود نخواهد ماند. اتصال انواع تراشهها به مغز افراد، دنیای جدیدی را خلق خواهد کرد. دنیایی که مغز افراد به مثابه ماینرها به اجاره گرفته خواهد شد!
یک بردهداری جدید. یک نظام کنترلی. یک دادهپردازی دوسویه و جهانی. ارسال مستقیم پیام به مغزهایی که در سراسر جهان از آن متأثر خواهند بود. امروز هر کس یک گوشی با خود دارد که متأثر از پیامهای منتشره در شبکههای مجازی آن است اما در آینده نزدیک، ابزارها تغییر خواهند کرد و موبایلها به چیپهای همراه، بعد به چیپهای داخلی و در نهایت به وای فای یا تله پاتی تبدیل خواهند شد. یعنی دانشمندان خواهند توانست راه ارسال مستقیم پیام به مغز را بدون ابزار فیزیکی و بدون گوش و چشم و بینی و پوست، بیابند.
خب این مقدمه طولانی گفته شد برای آن که بپرسیم تکلیف چیست؟
عرض بنده این است که مفهوم انسان با نظرداشت کالبد، نفس، قلب و مغز و روح ، چیست؟ اگر تعریف فلسفی منطبق بر دادههای وحیانی به عنوان کتاب آفرینش، داشته باشیم، پاسخهای اخلاقی، حقوقی و شرعی هم قابل استخراج خواهد بود.
✨@haqnegar
- ۰۴/۰۲/۲۷